Overzicht

Deutsche Telekom Healthcare

Over Deutsche Telekom Healthcare Nederland
Deutsche Telekom Healthcare Solutions Netherlands B.V. is onderdeel van de Deutsche Telekom groep. Met een omzet van 75,7 miljard euro en ruim 216.000 medewerkers (2018), is de Deutsche Telekom groep wereldwijd actief in de gezondheidszorg, niet alleen op het gebied van telecommunicatie, maar vooral ook op het gebied van ondersteuning van zorgprocessen.
Op de Nederlandse (inclusief Nederlandse Antillen) en Vlaamse zorgmarkt leveren wij producten, diensten en consultancy voor de pathologie laboratoria, de geboortezorg en de ambulancezorg. Op pathologie-laboratoriumgebied is Deutsche Telekom Healthcare in Nederland verantwoordelijk voor het design, ontwikkeling, implementatie en het beheer van het pathologie systeem (kern-)UDPS) en de landelijke PALGA databanken. Dezelfde dienstverlening wordt verzorgd voor de landelijke geboortezorg (PERINED) en de Ambulancezorg. Ook is Deutsche Telekom Healthcare Nederland leverancier van zeer geavanceerde pathologie informatiesystemen zoals LMS POEMA.
De software engineers van Deutsche Telekom Healthcare hebben een uitgebreid track record op het gebied van de integratie, conversie, overdracht, koppelen en beveiligen van pathologie data (medische onderzoeksresultaten, patiëntgegevens, factureringsinformatie e.d.) met alle belangrijke ERP Ziekenhuis Informatie Systemen.
Het managementsysteem van Deutsche Telekom Healthcare is ISO27001 (Informatiebeveiliging) en NEN7510 (Informatiebeveiliging in de Zorg) gecertificeerd. De audit is uitgevoerd over al onze bedrijfsprocessen, systemen en diensten, die daarmee voldoen aan de normen ISO27001 en NEN7510. Het belang van beschikbaarheid, integriteit en veiligheid, dat Deutsche Telekom Healthcare ten behoeve van haar klanten hecht aan haar bedrijfsvoering, wordt hiermee voor de buitenwereld zichtbaar gemaakt. 
Wij vinden informatiebeveiliging van groot belang. Het informatiebeveiligingsbeleid van Deutsche Telekom Healthcare is op aanvraag beschikbaar bij de Information Security Officer van Deutsche Telekom Healthcare.

Overzicht
Als ontwikkelaar en beheerder van:
• diverse medische databanken op het gebied van kankerregistraties en geboortezorg
• leverancier van diverse geavanceerde pathologie informatiesystemen
• applicatiebouwer voor diverse zorgprogramma’s en ambulancediensten
• onafhankelijk technologie consultant voor het koppelen van (pathologie) zorgsystemen en infrastructuren met Ziekenhuis Informatie Systemen
mogen wij het overgrote deel van de Nederlandse ziekenhuizen, vrijwel alle pathologie laboratoria, Stichting PALGA, Stichting Perined en Ambulancezorg Nederland tot onze gewaardeerde klantenkring rekenen. Via Stichting PALGA en de NVVP voeren wij ook werkzaamheden uit voor het RIVM, Nationaal Bevolkingsonderzoek Dikke Darm Kanker, Nationaal Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker, DICA en IKNL.