Nieuws en pers

Overname Finalist Noord Nederland

16-jan-2019

Finalist Noord Nederland B.V. gaat verder onder de naam Deutsche Telekom Healthcare
Vanaf 1-1-2019 is Finalist Noord Nederland (Groningen) verder gegaan onder de vleugels van Deutsche Telekom Healthcare (Bunnik). Hierdoor is er een unieke bundeling ontstaan van kracht, kennis en kunde die noodzakelijk is om de complexe uitdagingen in de wereld van de pathologie laboratoria aan te gaan. Beide locaties blijven gehandhaafd.
De wereld van de (pathologie) laboratoria verandert; de glaasjes worden vervangen door digitale beelden, concentratie van het aantal laboratoria, toenemende ICT complexiteit binnen laboratoria, opkomst van moleculaire diagnostiek, algoritmes om diagnoses te herkennen om maar enkele voorbeelden te noemen. Beide organisaties hebben een jarenlange ervaring in de pathologie ten aanzien van het ondersteunen van de workflow en de processen in het lab door diverse vormen van ICT ondersteuning.
Op diverse vlakken is er synergie tussen de bedrijven en zijn er mogelijkheden om de synergie te versterken ten gunste van de klanten. Door het samengaan wordt de continuïteit van de dienstverlening gewaarborgd, ontstaat er een organisatie met meer kritische massa waardoor expertise en kennis meer gedeeld kunnen worden.
Henk ten Hove, directeur Finalist zegt hierover: “Door het samengaan van beide organisaties weet ik dat de dienstverlening aan mijn klanten geborgd zal zijn. LMS en POEMA belanden in een organisatie met kennis van zaken.”
Renna Plukker, directeur DTHS: “Gezien de ontwikkelingen in de markt is dit een logische stap. Ik ben er van overtuigd dat in dit geval 1+1 meer dan 3 is. Gezamenlijk en ook met klanten kunnen we nog meer vorm geven aan het ontwikkelen van innovatieve zorgconcepten op basis van de uitdagingen waar we met elkaar voor staan.”