Oplossing

Beheer

U-DPS Pathologie Verslaglegging

Deutsche Telekom Healthcare is, in opdracht van Stichting PALGA, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie, training, opleiding en het beheer van het Uniforme Decentrale PALGA Systeem (UDPS).
Het UDPS voorziet in de verslaglegging en uitwisseling van resultaten van het pathologisch onderzoek in laboratoria. Het UDPS is via de PALGA infrastructuur verbonden met de landelijke PALGA databanken. Via deze databanken vindt gegevensuitwisseling met en tussen laboratoria plaats voor de directe patiëntenzorg of ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek.
Communicatie met medische databanken
Daarnaast wordt de PALGA infrastructuur gebruikt voor communicatie met de databases van de bevolkingsonderzoeken baarmoederhalskanker en dikke darmkanker, de kankerregistratie van het IKNL en met de DICA (Dutch Institute for Clinical Auditing).
Al sinds 1971 leveren de Nederlandse Pathologie Laboratoria hun resultaten aan de centrale landelijke PALGA-databanken. Deze databanken zijn een initiatief van Stichting PALGA en bevatten inmiddels meer dan 72 miljoen verslagen. Het beheer en de support van de landelijke databanken voor patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek wordt ook uitgevoerd door Deutsche Telekom Healthcare.
 
Neemt u voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek gerust contact met ons op.